Angela Dumbravă

Angela Dumbravă

Aș putea spune multe despre mine și de bine, dar și de rău!

Însă dacă aș spune doar de bine, mama m-ar ironiza ușor, așa în felul ei:

Lasă, mamă, mai bine să te laude lumea!”

Eu m-am luat după ea și am lăsat lumea să vorbească, dar să lași lumea să vorbească despre tine nu prea cred că îi este la îndemână orișicui, doar se știe că mai întotdeauna se vorbește prin prisma intereselor…Așa că îmi iau ”inima în dinți” și vă spun despre mine așa cum văd eu lucrurile, chiar dacă doar de bine.

Îmi asum riscul, chiar de a nu fi aprobată..Păi ,nu-i așa?

Imaginea despre tine e bine să o vinzi frumos.

Și,ca să vă spun drept, e prima dată când nu mă iau după mama.

Deci m-am născut acolo…știți ..în locul acela dintre ape…Apele acelea curate și limpezi, într-o căsuță cu acoperiș de stuf, răcoroasă și primitoare, dar în care simțem căldura oamenilor dragi lângă care trăiam.

Sunt de-acolo din lumea lucrurilor simple , plămădită cu dragoste din oamenii care m-au dorit,din apa și pământul reavăn și curat care-i primește pe toți ca fiii lui iubitori, din locul acela dintre ape, cu oamenii cu ochii albaștri, culoarea împrumutată de la cerul și apele de peste tot.Și astăzi ,după o viață în care am semănat cu dragoste, cuvinte, idei, învățături și gânduri bune în mintea și inima tinerelor vlăstare din generațiile mele,acum, când timpul liber este prietenul meu (sunt pensionară), m-am gândit să fac o incursiune către rădăcinile din care mă trag și să povestesc cu fidelitate așa cum a fost, cum am trăit și cum am văzut totul ,”Prin ochii mei”! Poate v-ar interesa și mai știi ce lucruri minunate ar ieși din împletirea trăirilor vechi cu cele de acum ..

Mă gândesc că astfel ar da mâna ca niște prieteni prezentul cu trecutul nu prea îndepărtat, dar al meu și al generațiilor mele,chiar a dumneavoastră sau a bunicilor și părinților .

Și poate dintre atâția ochi câți există în lume sau doar dintre cei de lângă mine, (tot este ceva și așa) ,dacă cineva își aruncă o privire spre trecutul nostru și ar spune:

Da ,asta vreau și eu să fac”!

Îmi plac viața și traiul nealterat de-atunci, simplu și fără nicio poluare !

Deci, dragii și dragele mele, atunci când sunteți așezați comozi în fotolii treceți și pe la pagina mea și aruncați un ochi pe ce povestesc și cu mâna pe inimă vă spun, mulți vă veți regăsi în poveștile mele și cred că ceva o să se miște în locul acela din partea stângă unde avem sufletul ,iar inima o să se înmoaie de bucurie atunci când se vorbește de bine și frumos.

Cred că fiecare ,oricât de ocupați suntem în vremurile acestea de alergătură, ne putem apleca pe rândurile scrise timid și cu teama de a nu fi înțeleși…

Și totuși îmi asum riscul și vă îndemn cu încredere…

Citiți-le….

Cu apreciere și recunoștință!

Angela Dumbravă