Poftiți la o masă ca pe atunci!

Poftiți la o masă ca pe atunci!

Amintirile au venit deodată. Dar de data aceasta, eu sunt mama care pregătește bunătăți pentru cei dragi, dar e bine să facem alegeri sănătoase, iar rețetele bunicii și ale mamei mi-au fost întotdeauna de suflet și călăuză.

Ce ziceți să vă prezint o listă de meniu de-atunci? Pentru toată săptămâna, pe alese. Garantez pentru acest meniu sănătos și gustos. Vă invit să alegeți cu încredere!

O ceașcă din laptele muls de la văcuță dimineața cu spumă albă și călduță era una din deliciile copilăriei. Mie, ce să spun, îmi plăceau cam toate dulciurile: halvaua, marmelada din fructe, spiralele și turta dulce. Mai făcea mama lapte cu frecăței. Pentru acest dulce eram dispusă să fac orice treabă la care mă punea mama. Nu mai spun de terciul de mălai grozav. Și după turtele din mălai mă dădeam în vânt. Dar ce spuneți de boabe de porumb și grâu fierte cu zahăr? Dacă mai adaug și colțunașii cu struguri, cu prune și plăcintele din dovleac, gutui, mere, un deliciu! Cherdelele cu brânză și smântână din belșug, pampuștele cu usturoi, vărzările cu varză, cu cartofi, călăghiile, pâinea caldă cu vin roșu și zahăr.

În meniu mai aveam pâine unsă cu untură peste care presăram sare sau zahăr, după preferință, jumările cu ouă, orez cu lapte și scorțișoară, dovleac copt și lapte cu dovleac, orez cu prune uscate, nalangâte, ghisman, minciunele, dulceață de trandafiri, de nuci, cartofi copți, și câte altele că îmi lasă gura apă când mă gândesc.

Mama ne-a răsfățat cu tot felul de dulciuri, dar corasla le întrecea pe toate. Norocul celor din familia mea este că mama trăiește și de fiecare dată ne răsfăță cu dulciurile sănătoase, fragede, pufoase, simple și care ne îmbie cu mirosul aromat și dulce al copilăriei și de atmosfera de „Acasă”.

angela

2 thoughts on “Poftiți la o masă ca pe atunci!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *