Poftiți la masa noastră!

Poftiți la masa noastră!

Trăiesc o perioada care-mi place mult.Am posibilitatea sa fac alegeri… Și astăzi fiind e o zi ploioasă, rece, zburlită mă duce spre nostalgie iar picăturile de ploaie pic pic,pic de pe acoperiș mă poartă spre o lene parcă venită din copilărie…Și chiar m-am gândit …Ce-ar fi să mai lenevesc un pic?Și abia astăzi am înțeles că pensionarea îmi da dreptul la schimbări în folosul meu și al familiei..Și da e bine să mai zăbovești în patul încă cald sau să-ți alegi un film care-ți place….Eu astăzi însă am ales să-mi răsfăț familia cu bucate din copilărie… Simțiți mirosul ? Și ce să mai spun de gust..!

Pe aragaz dă în clocot într-o cratiță mare o ciobită de văcuță făcută ca atunci cu legumele adunate chiar din grădina noastră, acrită cu borș de putină luat de la piață de la o gospodină care-l face ca și mama. Și mirosul de leuștean mă omoară de plăcere. Alături la un ochi mai mic sfârâia înfundat într-un ceaun doi pui fragezi din vară.E bine totuși să fii bucătăreasă că te saturi de multe ori chiar cu mirosul..Aici sunt în dilemă să fac un mujdei..de-ăla de stă furculița în picioare de țeapăn sau să fac o salată de castraveți cu ceapă și mărar deasupra? Cred că o să le fac pe amândouă … pentru mine salata de castraveți …Se știe că la o masă este bine ca gospodina să arate bine.. Și nu-i așa cojile de castraveți sunt o minune pentru ten, mai ales când nu ai timp să ajungi la salon Încercați !

Iar sunt în dilemă mămăliguță sau lipie? Aici m-am luat doar după mine Lipie de casă..Pregătirea lor mă duce în copilărie..și unde-i mai cald și mai bine…Și desertul tot eu îl aleg,dar știu că este cea mai mare bucurie pentru ai mei orez cu lapte și scorțișoară ..Știu că-i dau gata!

Norocul celor din familia mea este că-i răsfăț cu mâncăruri și dulciuri sănătoase și simple și aduc mirosul aromat și dulce al copilăriei și tot norocul lor este că sunt pensionară, dar și al meu, altfel cum aș mai putea să scriu câte o povestioară…

angela

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *